Puolikas herne

Puolikas herne

Kuorittu, puolikas kuivaherne on maistuva ja vaivaton raaka-aine erilaisiin keittoihin, soseisiin, levitteisiin ja pihveihin. Ei vaadi liotusta. Liotus kannattaa tehdä, kun toivotaan puolikkaan herneen säilyttävän muotonsa (esim. salaatit), valmistetaan esimerkiksi pihvejä, jolloin liotettu puolikas herne soseutetaan raakana tai halutaan nopeuttaa herneen kysymistä. Liotus 6-12h lyhentää keittoaikaa noin 10 min. 

 

Puolikas herneKäyttöohje

Lajittele herneistä pois mahdolliset roskat tai vioittuneet yksilöt. Huuhtele ja valuta herneet. Laita herneet kattilaan, lisää kylmää vettä niin, että vettä on muutama sentti yli herneiden. Kiehauta herneet ja keitä kunnes ne alkavat soseutua. Lisää suola kypsennyksen loppuvaiheessa. Keittoaika noin 45 min.

Säilytys kuivassa ja viileässä.