Reseptit

Reseptit

Kuivatut, kokonaiset palkokasvit sopivat monenlaiseen ruoanvalmistukseen. Kuorittuna, rouhittuna tai jauhettuna niiden mahdollisuudet ruoanvalmistuksessa ovat lähes rajattomat!

Voimaevästä herneestä ja härkäpavusta

Kuivattujen herneiden ja härkäpapujen kypsennysvinkkejä:

  • Huuhtele kuivatut herneet / pavut hyvin. Poista mahdolliset roskat ja vioittuneet yksilöt.
  • Kuorittuja, puolikkaita herneitä tai hernerouhetta ei tarvitse liottaa, liotus kuitenkin lyhentää kypsymisaikaa. Kokonaisia herneitä ja härkäpapuja sekä puolikkaita härkäpapuja liotetaan kylmässä vedessä noin 10 - 12 tuntia.
  • Liotuksen jälkeen liotusvesi kaadetaan pois ja herneet/pavut huuhdellaan ja valutetaan.
  • Laita herneet/pavut kattilaan ja kylmää vettä niin, että vettä on muutama sentti yli herneiden/papujen. Anna veden kiehahtaa ja laske sitten lämpöä niin, että herneet / pavut saavat kypsyä lempeällä lämmöllä. Lisää tarvittaessa vettä.
  • Lisää suola keitinveteen vasta, kun herneet/pavut ovat lähes kypsiä. Suola voi hidastaa kypsymistä.
  • Kuorittujen, liottamattomien puolikkaiden herneiden keittoaika on noin 45 min, liotettujen noin 35 min. Kokonaisten liotettujen härkäpapujen keittoaika on noin 45 min, härkäpapupuolikkaiden noin 30 min.

 

Reseptit aihealueittain