Herneporkkanasosekeitto

4:lle

  • 3 dl kuivattuja puolikkaita herneitä huuhdeltuna ja valutettuna
  • 1/2 kg porkkanoita
  • 150 g sipulia
  • 4,5 dl vettä
  • 1 dl valkoviiniä /omenamehua
  • 1 kasvis – tai lihaliemikuutio
  • 1 dl kermaa
  • 0,5 rkl hunajaa
  • mausteeksi cayennepippuria, suolaa ja mustapippuria

Kuori ja viipaloi porkkanat ja sipulit.

Nosta huuhdellut herneet ja vihannekset kattilaan. Lisää joukkoon vesi, viini/mehu ja liemikuutiot. Kuumenna seos ja hauduta lempeällä lämmöllä 45 min-1 h kunnes herneet alkavat soseutua.

Nosta kattila levyltä, soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää mausteet ja kerma. Tarkista maku.