Italialainen härkäpapumakaronikeitto

4:lle

  • 5 dl puolikkaita härkäpapuja liotettuna, huuhdeltuna ja valutettuna
  • 3,5 dl pieniä makaroneja
  • 2 tl oliivi- tai rypsiöljyä
  • 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 3 tl persiljaa
  • 1 pkt tomaattimurskaa
  • 1 l kasvis- tai lihalientä
  • 2,5 dl pakasteherneitä
  • merisuolaa
  • päälle raastettua pecorino romano -juustoa

Laita yön yli liotetut ja huuhdellut härkäpavut kattilaan veden kanssa, kuumenna kiehuvaksi ja keitä kannella peitettyinä 15 min. Lisää joukkoon makaronit ja jatka keittämistä peittämättä noin 10 min. Valuta.

Makaronien kypsyessä kuullota toisessa kattilassa valkosipulit öljyssä koko ajan sekoittaen. Lisää joukkoon tomaattimurska, persilja ja lihaliemi. Kiehauta seos ja keitä hetki.

Lisää tomaattimurskaseoksen joukkoon härkäpapu-makaroniseos. Lisää lopuksi keittoon pakasteherneet ja suola, jatka keittämistä vielä 5 min. Kaada valmis keitto kulhoon ja koristele juustoraasteella.