Papu-punajuurikeitto

4:lle

  • 2,5 dl puolikkaita härkäpapuja tai herneitä
  • 2 sipulia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 700 g valkokaalia
  • 4 punajuurta
  • 2 l kasvislientä
  • 2 laakerinlehteä
  • 2 rkl hunajaa
  • 1,5 tl suolaa
  • 0,5 tl rouhittua mustapippuria
  • (1 tl etikkaa)
  • Tuoretta korianteria ja persiljaa

Huuhtele puolikkaat härkäpavut/herneet ja jätä veteen likoamaan yön yli.

Kuullota hienonnetut sipulit pannulla. Lisää kasvisliemi ja huuhdellut turvonneet pavut/herneet. Leikkaa kaali suikaleiksi ja lisää kattilaan. Anna hautua miedolla lämmöllä noin 15 min.

Kuori ja suikaloi punajuuret ja lisää keittoon. Lisää mausteet. Anna keiton kypsyä hiljalleen noin 30 min kunnes punajuuret ja pavut ovat kypsiä. Koristele korianterilla ja/tai persiljalla.