Tomaattinen härkäpapukeitto

4:lle Alkuperäinen ohje Madeleine Landley

  • 2 dl kuivattuja puolikkaita härkäpapujapala
  • purjoa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 chilipalko
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • nippu tuoretta korianteria
  • 4 dl vettä
  • 1 dl ranskankermaa
  • 1 tl omenaviinietikkaa
  • suolaa, pippuria, paprikajauhetta
  • öljyä tai voita paistamiseen

Liota härkäpapuja yön yli, huuhtele ja kypsennä miedolla lämmöllä suolatussa vedessä noin 30 min. Valuta.

Kuullota purjo, valkosipuli ja chili kattilassa pienessä määrässä öljyä tai voita 2-4 min. Lisää joukkoon kypsät härkäpavut, vesi, tomaattipyree, korianteri hienonnettuna sekä mausteet. Anna keiton kypsyä miedolla lämmöllä noin 10 min.

Sekoita joukkoon keittoon ranskankerma ja viinietikka, kuumenna uudelleen. Tarjoile sellaisenaan tai soseutettuna hyvän leivän kera.