Tomaattinen hernekeitto

4:lle

  • 1,5 dl kuivattuja puolikkaita herneitä huuhdeltuna ja valutettuna
  • 1 sipuli
  • 8 tomaattia kaltattuna (tai 1 pkt tomaattimurskaa)
  • 1 prk tomaattipyreetä
  • 1/2 pkt Koskenlaskija -sulatejuustoa
  • 2 kasvisliemikuutiota
  • noin 7 dl vettä
  • mustapippuria, basilikaa, oreganoa, chiliä ja persiljaa maun mukaan

Kuullota hienonnettu sipuli öljytilkassa kattilassa. Lisää huuhdellut herneet ja vesi. Kuumenna keitto kiehuvaksi, kypsennä noin 30 min.

Lisää joukkoon kaltatut, paloitellut tomaatit (minuutiksi kiehuvaan veteen, sitten kylmän veden alle jolloin kuoret irtoavat) tai valmis tomaattimurska sekä liemikuutiot. Hauduta keittoa kannen alla miedolla lämmöllä vielä 15-30 min, kunnes herneet ovat pehmeitä.

Lisää tomaattipyree sekä sulatejuusto. Anna keiton kypsyä vielä hetki, soseuta ja mausta.