Juustoiset hernekeksit

noin 40 kpl

  • 1 dl hernejauhoja
  • 1 – 1 1/2 dl täysjyvävehnäjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 1/2t tl mustapippuria
  • 1/2 dl parmesanraastetta
  • 2 tl hienonnettua tuoretta rosmariinia
  • 1/2 dl kasviöljyä
  • 2 rkl pakastepinaattia sulatettuna ja valutettuna
  • 1 dl vettä

Sekoita hernejauhot, vehnäjauhot, valkosipulijauhe, suola, pippuri, juusto ja rosmariini keskenään suuressa kulhossa. Lisää kasviöljy ja sekoita.

Hienonna pinaatti ja vesi tehosekoittimessa tasaiseksi. Yhdistä jauhoseos ja pinaatti-vesiseos keskenään tasaiseksi taikinaksi. Lisää tarvittaessa nestettä. Jaa taikina kahteen osaan.

Kuumenna uuni 200 °C:een. Kauli kukin taikinapallo leivinpaperin päällä ohueksi levyksi. Leikkaa neliöiksi tai haluamaasi muotoon. Pistele haarukalla. Ripottele keksien päälle hiukan suolaa ja paista noin 20-25 minuuttia, käännä pelti kypsennyksen puolivälissä. Pidä silmällä, etteivät keksit tummu liikaa. Niiden tulisi olla vihreitä kullanruskein reunoin.