Maijan mainio pizzapohja

Resepti Anne Raappana

  • 1 dl vettä
  • 2 rkl öljyä
  • 1 dl hernejauhoa
  • 2 dl vehnäjauhoa
  • ripaus kuivahiivaa
  • ripaus suolaa

Lämmitä neste noin 42 asteiseksi. Lisää nesteeseen keskenään sekoitetut kuivat ainekset, sekoita taikina tasaiseksi. Taputtele tai kaaviloi taikina leivinpellille leivinpaperin päällä, kohota hetki. Levitä päälle täytteet oman maun mukaan.

Hernejauho antaa pizzapohjalle rapeutta. Kuorittu härkäpapu ja herne rouheena tai puolikkaana sopivat myös pizzan täytteeseen. Meillä tehdään mm. lehtikaalipizzaa (ilman tomaattikastiketta): pizzapohjan päälle suolalla maustetussa vedessä keitettyjä ja valutettuja puolikkaita härkäpapuja/härkäpapurouhetta, sen päälle öljyssä ja murskatussa valkosipulissa haudutettua lehtikaalia suolalla ja mustapippurilla maustaen sekä päällimmäiseksi kunnon kerros mozzarellaa ja parmesanjuustoa. (Arolan tilan huom.)