Raparperipiirakka

Pohja:

  • 1 muna
  • 1 kkp sokeria
  • 1 prk kermaviiliä
  • 1tl leivinjauhetta
  • 1/2 tl vanilijasokeria
  • 1 kkp hernejauhoa
  • 1 kkp kaurahiutaleita
  • 50-100 g voita sulatettuna

Päälle:

  • noin 0,5 l raparperia paloiteltuna
  • noin 1 dl sokeria

Vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon kermaviili. Yhdistä kuivat aineet ja lisää muna-sokerivaahtoon. Lisää joukkoon lopuksi sulatettu rasva.

Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan. Ripottele päälle paloitellut raparperit sekä sokeri. Paista piirakka 200 asteessa noin 25-30 min. Nauti vanilijakastikkeen tai jäätelön kera.