Sadonkorjuupiirakka

Pohja

  • 2 dl hernejauhoja
  • 2 dl kaurahiutaleita
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 dl maitoa
  • 3-4 rkl rypsiöljyä

Täyte

  • 2 pientä sipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 4 keskikokoista porkkanaa
  • pieni pala selleriä
  • 1 palsternakka
  • 1 rkl kasviöljyä
  • 2-3 dl vettä
  • 1 tl timjamia
  • 1 tl oreganoa
  • 1/2 – 1 tl suolaa
  • hiven mustapippuria
  • 1 dl juustoraastetta

Täytettä varten kuori ja hienonna sipulit. Raasta kuoritut juurekset karkeaksi. Kuullota sipulit öljyssä paistokasarissa. Lisää joukkoon juuresraasteet ja kuullota ne käännellen. Kaada joukkoon vesi ja kuumenna kiehuvaksi. Hauduta seosta kannen alla 5–10 minuuttia, kunnes juurekset ovat kypsiä. Mausta seos haudutuksen aikana. Anna ylimääräisen nesteen haihtua. Lisää juustoraaste. Tarkista maku.

Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Sekoita nopeasti joukkoon maito ja öljy.Taputtele taikina voidellun piirakkavuoan (Ø 28 cm) pohjalle ja reunoille. Levitä täyte pohjan päälle.

Ripottele pinnalle juustoraaste. Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa 20–25 min.