Vegejuusto hernejauhosta Mitan tapaan

Maukas ja nopeasti valmistuva sulatejuustomainen herkku, alkuperäinen ohje täällä.

 

1 dl hernejauhoja

ripaus suolaa

ripaus savupaprikajauhetta

4 rkl ravintohiivahiutaleita

1 tl sitruunamehua

1/4 tl omenaviinietikkaa

noin 2 dl vettä

Sekoita kaikki ainekset keskenään ja laita paistinpannulle. Sekoita hetki kunnes keitos saostuu sinappimaiseksi. Kypsennä seosta tämän jälkeen vielä noin 2-3minuuttia.

Levitä seos leivinpaperin päälle ohueksi kerrokseksi ja laita jääkaappiin jäähtymään. Noin tunnin
kuluttua juusto on jäähtynyt ja voit leikata sen palasiksi.

Mausteita voi laittaa oman maun mukaan. Vettä kanattaa lisätä sen mukaan kuinka paljon ravintohiivahiutaleita laittaa. Niiden määrällä saa muokattua juuston maun vahvuutta.