Vihreä korianterilevite/dippi

Alkuperäinen ohje täällä.

  • 2,5 dl vihreitä puolikkaita herneitä
  • reilu 0,5 dl sitruunamehua
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 pieni sipuli hienonnettuna
  • 1 valkosipulin kynsi viipaloituna
  • 1 tl rouhittua korianteria
  • 2,5 dl korinterian lehtiä hienonnettuna
  • suolaa ja mustapippuria maun mukaan

Laita huuhdellut valutetut herneet, 1 tl sitruunamehua, 1/2 tl suolaa ja 1,5 l kylmää vettä kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Alenna lämpöä ja anna seoksen kypsyä noin 30 min kunnes herneet ovat juuri kypsiä mutta eivät vielä hajoa. Valuta herneet.

Soseuta herneet tasaiseksi soseeksi lopun sitruunamehun kera esimerkiksi sauvasekoittimella. Anna jäähtyä hetki.

Herneiden jäähtyessä kuumenna öljy paistinpannulla. Kuullota sipulia ja valkosipulia pannulla sekoittaen noin 5 min kunnes ne ovat pehmenneet. Lisää rouhittu korianteri ja jatka kypsentämistä vielä muutama minuutti. Anna jäähtyä hetki.

Lisää sipuliseos ja hienonnetut korianterin lehdet herneiden joukkoon, soseuta seos tasaiseksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Levitteen ollessa liian sakeaa lisää joukkoon hiukan kiehuvaa vettä.

Tarjoile levitteenä leivän päällä tai dippinä paloiteltujen kasvisten kera.

Huom. Ohjeessa voi käyttää myös hernerouhetta tai puolikkaita yön yli liotettuja härkäpapuja. Lyhennä tällöin hiukan keittoaikaa.