Härkäpapuja sisilialaiseen tapaan

4:lle

  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1/2 pieni sipuli hienonnettuna
  • 2 valkosipulin kynttä hienonnettuna
  • 1 sellerin varsi hienonnettuna
  • 2 tl kuivattua oreganoa
  • 2 tl kuivattua basilikaa
  • 1/4 fenkolin simeniä
  • 2 tl mustapippuria rouhittuna
  • ripaus rouhittua rosepippuria
  • laakerinlehti
  • 2,5 dl puolikkaita härkäpapuja
  • 1/2 prk tomaattimurskaa
  • 1,5 dl punaviiniä
  • 1 tl sokeria
  • 2,5 dl lihalientä
  • 2,5 dl vettä
  • suolaa maun mukaan

Liota härkäpapuja yön yli, huuhtele ja valuta.

Kuumenna iso paistinpannu, lisää oliiviöljy ja kuullota siinä sipulia 1-2 min. Sekoita joukkoon hienonnetut valkosipuli ja selleri ja anna kypsyä muutama minuutti.

Lisää joukkoon muut ainekset: mausteet, liotetut pavut, tomaattimurska, punaviini, sokeri, lihaliemi ja vesi, sekoita ainekset hyvin keskenään. Kiehauta seos, alenna lämpöä ja anna ruoan hautua miedolla lämmöllä 2 h välillä sekoittaen. Lisää vettä tarvittaessa.

Tarjoile pavut lisäkkeenä pastan tai riisin kera.