Intialainen perunahernecurry

4:lle Alkuperäinen ohje

  • 4 keskikokoista perunaa
  • 2,5 dl kuivattuja puolikkaita herneitä huuhdeltuna ja valutettuna
  • 1 iso sipuli
  • 4 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 1 inkivääri hienonnettuna
  • 2 kuivattua chiliä
  • 2 tomaattia hienonnettuna
  • hiven sinappijauhoa tai sinappia
  • 3 kaffirlimen lehteä
  • 1 kanelitanko tai 1 tl jauhettua kanelia
  • 1 tl kokonaisia korianterin siemeniä
  • 1 rkl kokonaisia kuminoita (juustokumina?)
  • 2 tl garam masala -mausteseosta
  • 1 tl kurkumaa
  • 1 rkl kasviöljyä
  • 1 l kasvislientä / vettä

Kuumenna öljy, kuullota siinä sipuli. Lisää inkivääri, valkosipuli ja mausteet, varo etteivät pala.

Lisää huuhdellut herneet, paloitellut perunat, tomaatit, ja kasvisliemi/vesi, sekoita hyvin. Kypsennä currya noin 40 minuuttia kunnes herneet ja peruna ovat pehmeitä. Tarkista maku.

Nauti keitetyn riisin tai keitettyjen viljanjyvien kera.