Italialainen härkäpapumakaronikeitto

4:lle

  • 5 dl puolikkaita härkäpapuja liotettuna, huuhdeltuna ja valutettuna
  • 3,5 dl pieniä makaroneja
  • 2 tl oliivi- tai rypsiöljyä
  • 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 3 tl persiljaa
  • 1 pkt tomaattimurskaa
  • 1 l lihalientä
  • 2,5 dl pakasteherneitä
  • merisuolaa
  • päälle raastettua pecorino romano -juustoa
  1. Kuumenna liotetut ja huuhdellut härkäpavut vedessä kiehuvaksi ja keitä kannella peitettyinä 15 min.
  2. Lisää makaronit ja keitä peittämättä noin 10 min. Valuta.
  3. Makaronien kypsyessä kuullota toisessa kattilassa valkosipulit öljyssä koko ajan sekoittaen. Lisää joukkoon tomaattimurska, persilja ja lihaliemi.
  4. Kiehauta ja keitä hetki.
  5. Lisää suola sekä härkäpapu-makaroniseos. Lisää lopuksi keittoon pakasteherneet ja keitä vielä 5 min. Kaada valmis keitto kulhoon ja koristele juustoraasteella.