Thaimaalainen hernekeitto

4:lle

  • 2 dl kuivattuja puolikaita herneitä huuhdeltuna ja valutettuna
  • 3 porkkanaa
  • 1 paprika
  • 4 dl vettä
  • pari kevätsipulia
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1/3 osaa chiliä
  • korianteria kourallinen tai pari
  • 1 lime
  • 4-5 kaffirlimen lehteä
  • 1 purkki kookosmaitoa
  • 3-4 tl punaista currytahnaa
  • 2 rkl kalakastiketta
  • maun mukaan hunajaa ja suolaa

Kuullota kattilassa öljytilkassa pieniksi paloiksi paloitellut valkosipulit, chili sekä currytahna. Lisää huuhdellut herneenpuolikkaat ja noin 4 dl vettä.

Noin 20 minuutin kuluttua lisää viipaloidut porkkanat sekä paloiteltu paprika sekä ohueiksi suikaleiksi leikatut kaffirlimen lehdet. Anna kiehua kunnes herneet ja porkkanat alkavat pehmetä (noin 40 min).

Lisää keittämisen loppupuolella kookosmaito, anna kiehua hetki.

Lopuksi lisää silputtu korianteri, limen mehu, kalakastike, silputut kevätsipulit ja ota heti pois liedeltä ettei yrttien maut katoa. Testaa maku, lisää halutessasi hunajaa tai suolaa.