Paahdetut herneet / härkäpavut

  • puolikkaita herneitä (tai härkäpapuja)
  • kasviöljyä
  • maustamiseen esim. suolaa ja chilijauhetta tai tuoretta, hienoksi suikaloitua chiliä ja purjoa.

Huuhtele herneet/härkäpavut huolella ja laita ne likoamaan kylmään veteen, liota yön yli tai 12 h

Huuhtele liotetut herneet/pavut kylmällä vedellä, valuta kunnolla!

Kuumenna öljy paistinpannulla kuumaksi, lisää herneet/pavut pannulle ja paahda niitä koko ajan sekoittaen. Jatka paahtamista kunnes herneet/pavut muuttuvat kullanruskeiksi ja rapeiksi, tällöin niiden ääni muuttuu hiukan. Varo paistamasta liikaa. Valuta herneet paperipyyhkeen päällä.

Mausta valutetut herneet suolalla ja mieleisilläsi mausteilla. Sekoita hyvin, jäähdytä ja tarjoile.