Helpot hernepihvit puolikkaasta herneestä

Puolikaasta herneestä valmistuu maukkaat ja hyvin koossa pysyvät kasvispihvit, lisää joukkoon kasviksia ja juureksia oman maun mukaan.

 

HERNE-KAALIPIHVIT

4:lle

n. 2 dl puolikkaita herneitä (tai hernerouhetta)

reilu 2 dl kaalia hienonnettuna

noin 1 dl vettä

1 tl suolaa

1,5-2 tl currya

1,2 dl kaurahiutaleita tai kaurajauhoa

pieni sipuli hienonnettuna

kasviöljyä paistamiseen

1. Liota puolikkaita herneitä 10-12h. Huuhtele ja valuta hyvin. Hernerouheelle riittää lyhyempi liotus.

2. Hienonna sauvasekoittimella valutetut herneet, hienoksi suikaloitu kaali, vesi, suola ja curry melko tasaiseksi massaksi. Lisää kaurajauho tai kaurahiutaleet sekä hienonnettu sipuli. Sekoita hyvin.

3.Muotoile massasta pieniä pihvejä.  Kuumenna paistinpannu, lisää kunnon loraus öljyä. Paista pihvit vaalean ruskeiksi molemmin puolin.

 

HERNE-PINAATTIPIHVIT

4:lle

2,4 dl puolikkaita herneitä (tai hernerouhetta)

1-2 valkosipulin kynttä hienonnettuna

hienonnettua chiliä maun mukaan

2 tl kuminaa

1,2 dl kaurahiutaleita tai kaurajauhoa

(0,6 dl vettä)

(150-)300g pakastepinaattia tai vastaava määrä tuoretta ryöpättyä pinaattia.

2 tl hienonnettua tuoretta korianteria

suolaa

kasviölyä paistamiseen

1. Liota puolikkaita herneitä 10-12 h. Huuhtele ja valuta hyvin. Hernerouheelle riittää lyhyempi liotus..

2. Hienonna sauvasekoittimella valutetut herneet, valkosipuli, chili ja kumina melko tasaiseksi massaksi. Lisää kaurajauho tai kaurahiutaleet. Lisää joukkoon hienonnettu pinaatti, korianteri, suola sekä vettä sen verran, että massa on helposti käsiteltävää. Sekoita, peitä ja anna levätä hetki.

3. Muotoile massasta öljytyin käsin pieniä pihvejä. Paista öljyssä noin 4-5 min molemmin puolin.