Hernebolognese

4:lle

  • 1,5 dl hernerouhetta
  • 4 dl kuumaa kasvislientä
  • 4 rkl kasviöljyä
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulin kynttä murskattuna
  • 2 porkkanaa raastettuna
  • 1 punainen paprika kuutioituna
  • 1 pkt tomaattimurskaa
  • 3 rkl soijakastiketta
  • suolaa, mustapippuria, sitruunamehua, hiven sokeria

Kaada kuuma kasvisliemi hernerouheen päälle, anna turvota noin 20 min.

Kuullota hienonnetut sipulit pannulla kasviöljyssä. Lisää joukkoon turvonnut hernerouhe sekä muut ainekset tomaattimurskaa lukuunottamatta. Hauduta seosta 10 min, lisää tomaattimurska, jatka kypsentämistä vielä vähintään 10 min. Lisää vettä tarvittaessa.

Tomaatti hidastaa herneen kypsymistä, siksi se kannattaa lisätä kypsennyksen loppuvaiheessa.

Tarjoile bolognese riisin, pastan tai keitettyjen viljanjyvien sekä raikkaan salaatin kera.