Kasvispihvit

4:lle (valmistusaika noin 20 min + liotus)

 

Alkuperäinen ohje täällä

1,5 dl puolikkaita tai rouhittuja härkäpapuja tai herneitä

1,5 dl punasipulia hienonnettuna

1,5 dl parsakaalia karkeaksi raastettuna

1,5 dl porkkanaa karkeaksi raastettuna

maustamiseen hiven suolaa ja valkosipulijauhetta (tai mausteita maun mukaan)

paistamiseen kasviöljyä

 

Liota puolikkaita härkäpapuja/herneitä kylmässä vedessä 6-12h, huuhtele ja valuta hyvin. Käyttäessäsi rouhetta kaada kiehuva vesi rouheen päälle (3dl vettä/1,5 dl rouhe), anna turvota vähintään 30 min, valuta ylimääräinen neste huolella!

Soseuta liotetut pavut/herneet sauvasekoittimella melko tasaiseksi tahnaksi. Lisää muut aineet käsin. Muotoile pihveiksi tai pyöryköiksi.

Kuumenna öljy isossa paistinpannussa, paista pihvejä 2-3 min molemmin puolin. Tarjoile esimerkiksi raikkaan kermaviilikastikkeen tai jonkin mausteisen kastikkeen kera.