Mainiot välipalapannarit

noin 24 pikkupannaria / 1 pannaripellillinen

Taikina:

  • 300 g hernejauhoa
  • 7 dl vettä
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1-2 tl suolaa
  • noin 1 rkl makeaa chilikastiketta, ripaus valkosipulijauhetta

Täyte

  • noin 3 dl täytettä oman maun mukaan (esim. haudutettu sipuli+aurinkokuivattu tomaatti, savukala+hienonnettu paprika, haudutettuja juureksia+yrttejä+valkosipulia tms.)

Lämmitä uuni 220 asteeseen. Ota muffinipelti (x2) ja voitele vuoat öljyllä tai vuoraa leivinpelti leivinpaperilla.

Sekoita isossa kulhossa hernejauho, vesi, öljy, suola ja muut mausteet tasaiseksi taikinaksi vispilällä. Valmista/hienonna täyteainekset.

Annostele vuokiin taikinaa noin 0,5 dl kuhunkin tai kaada taikina leinpellille. Ripottele päälle haluttua täytettä. Paista hernepannareita noin 25 min kunnes ne alkavat saada pintaan hiukan väriä. Pellillä paistettaessa kypsyminen vie 5-10 min pidemmän ajan. Anna pannareitten jäähtyä noin 15 min ja ota varoen pois vuoasta. Tarjoile ruokaisana väli- tai iltapalana.