Panang Curry hernerouheesta

4:lle

  • 1,5 dl hernerouhetta
  • 3 dl kana- tai kasvislientä
  • kasviöljyä paistamiseen
  • 1 prk kookosmaitoa
  • 1 rkl palmusokeria (tai hunajaa)
  • 1 rkl kalakastiketta
  • 3 kafferlimen lehteä
  • 1 tuore chili suikaloituna
  • nippu tuoretta (thai)baslikaa

Kaada kuuma kana- tai kasvisliemi hernerouheen joukkoon, anna turvota hetki. Kuumenna öljy pannulla, lisää Panang Curry -tahna ja sekoita. Kaada joukkoon kookosmaito ja hernerouhe, anna seoksen kypsyä miedolla lämmöllä noin 20 min. Lisää vettä tarvittaessa.

Lisää seokseen mausteet ja anna hautua vielä 5 min. Silppua lopuksi reilusti tuoreita thaibasilikan lehtiä keitoksen pinnalle. Nauti riisin kera.