Värikäs härkäpapupannu

4:lle

  • 2,5 dl puolikkaita tai kokonaisia härkäpapuja yön yli liotettuna
  • 5 dl vettä
  • 1 sipuli hienonnettuna
  • 3 valkosipulin kynttä murskattuna
  • 1 tomaatti
  • 1-11/2 paprikaa
  • 1/2 rkl sitruunamehua
  • suolaa, mustapippuria
  • kuminaa
  • (ripaus cayennepippuria)
  • 1 sokerinpala

Kuumenna öljy pannulla. Lisää hienonnettu sipuli ja kuullota muutama minuutti. Lisää liotetut ja valutetut härkäpavut, pieneksi kuutioidut paprikat ja kuutioitu tomaatti. Lisää mausteet ja ruskista hetki. Lisää vesi ja sokeripala. Hauduta miedolla lämmöllä kunnes pavut ovat pehmeitä mutta eivät vielä hajoa (noin 20-35 min riippuen liotusajasta ja siitä, käytetäänkö kuorellisia vai kuorettomia härkäpapuja). Tarkista maku.

Tarjoile ruoka kuumana sitruunaviipaleiden kera.