Kotoinen hernetofu

  • 3,5 dl hernejauhoja
  • 1 l vettä
  • ripaus kurkumaa
  • 1/2 tl kasviöljyä
  • 1/2 tl suolaa

Vispilöi hernejauhot ja vesi tasaiseksi seokseksi kulhossa. Peitä astia ja anna seistä 12 h.

Liotuksen jälkeen kuumenna öljy kattilassa. Kaada herne-vesiseos kattilaan, lisää kurkuma ja kiehauta. Alenna lämpöä ja kypsennä seosta keskilämmöllä vispilällä koko ajan sekoittaen 15 min. Alenna lämpöä ja kypsennä seosta vielä 5 min miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen. Jatkuva liike on tärkeää paakkuuntumisen estämiseksi. Kaada seos tasapohjaiseen astiaan ja laita jääkaappiin 12 tunniksi.

Viipaloi tofu ja käytä esimerkiksi salaatteihin tai vokkeihin. Paistettaessa hernetofu -palat voi vielä pyöritellä ennen paistoa hernejauho-suola(-mauste) seoksessa.